Oletko yli 20-vuotias, ja sinua kiinnostaa tavoitteellisempi urheiluharrastus ja jopa kilpailuihin osallistuminen?

Suunnittelemme yli 20-vuotiaiden tanssillisen voimistelun joukkueen perustamista tammikuussa 2020. Ryhmään tulisi saada ainakin 8 voimistelijaa, jota ryhmä voidaan perustaa.

Joukkueen toiminta ja tavoitteet määräytyvät voimistelijoiden toiveiden mukaan. Joukkue harjoittelee todennäköisesti 1-2 kertaa viikossa, 1,5h kerrallaan. Joukkue osallistuu seuran joulu- ja kevätnäytöksiin ja halutessaan myös muutamiin tanssillisen voimistelun kilpailuihin kauden aikana.

Tarkoituksena olisi luoda nuorille aikuisille sopiva joukkue, jossa pääsee treenaamaan kovaa, mutta pilke silmäkulmassa ja hauskaa pitäen. Mukaan pääsee helpoiten, jos omaa aiempaa tanssi-, voimistelu- tai esimerkiksi luistelutaustaa. Myös Zumba ja Sh’bam -tunneilta voi tarttua hyvää voimistelullista otetta mukaan, joten laita rohkeasti viestiä, mikäli sinulla ei olisikaan joukkueurheilutaustaa. Tärkeintä on, että olet rytmitajuinen ja osaat laskea yhdestä kahdeksaan!

Jos joukkue harjoittelee kerran viikossa, tulee harrastus maksamaan 110€/kausi eli 220€/vuosi + mahdolliset kilpiluista aiheutuvat kulut. Jos harjoitellaan kahdesti viikossa, tulee harrastus maksamaan 155€/kausi eli 310€/vuosi. Maksut on mahdollista maksaa osissa.

Mitä tanssillinen voimistelu oikeastaan on?

Tanssillisen voimistelun sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella on tärkeää paneutua myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä:

Annu Keskisaari
annulinnea@gmail.com

ja kerro hieman itsestäsi ja taustastasi, sekä siitä, kuinka tavoitteellisesti olisit valmis treenaamaan!

 

Jos et ole ikinä nähnyt, miltä tanssillinen voimistelu näyttää, katso nämä kaksi kilpailuohjelmaa. Muista kuitenkin, että tanssillisessa voimistelussa voi tehdä lähes mitä tahansa – oli se sitten nopeaa ja räväkkää tai hidasta ja herkkää!

16-19v: Laventeli: Neito (2019)

Yli 20v: Kokooma: Siipirikko (2014)